Змова "ближнього кола": Оточення Путіна готує переворот - Піонтковський

Мабуть російській президент, не зважаючи на всю свою параною, втратив пильність. Адже зараз в Кремлі проти нього ведеться активна інформаційна кампанія.

"Медійний переворот" проти Путіна. Фото focus.ua

Президент Росії Володимир Путін допустив ряд зовнішньополітичних промахів і налаштував проти себе своє оточення. Тепер в Кремлі ведуть активну інформаційну кампанію, яка розхитує владу президента, створюючи, фактично, "медийный переворот". Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в статті для сайту Kasparov.ru, інформують Патріоти України.

На думку російського експерта, президент РФ зазнав трьох серйозних зовнішньополітичних поразок."Трамповская карта Путина оказалась битой так же, как до нее оказались битыми карты "Русского мира", Новороссии и карта защиты Отечества от исламских экстремистов на наших дальних рубежах", — відмітив Піонтковський.

"Очень неприятная ситуация для любого авторитарного режима. Подрывающая позиции лидера и неизбежно порождающая в его окружении две конкурирующие партии: партию гибридной капитуляции и партию третьей войны. И обе партии недовольны первым лицом", — пояснив він.

Експерт зазначив, що Путіну після провалу надій на нормалізацію відносин з президентом США Дональдом Трампом доведеться зіткнутися з невдоволенням в своєму оточенні, які чекають від президента РФ більш жорсткої позиції по відношенню до Заходу.

"Путин вынужден будет считаться, в отличие от Трампа, не с отсутствующим парламентом, а с потенциально более опасной для него группой недовольных. Таковой является партия войны, каждый вечер набухающая безумием на всех федеральных каналах. Этот развертывающийся на наших глазах феномен — первый в истории авторитарных режимов не военный, а телевизионный государственный переворот", — вважає він.

Як заявив Піонтковський, вже не Кремль визначає порядок денний телебачення, а телебачення - порядок денний Кремля. За словами російського політолога, єдиний спосіб для Путіна утримати на деякий час владу - самому очолити цей "медийный переворот".

Опублікував: Олена Сім

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...