"Змови проти Росії немає. Ніщо не загрожує нашій дружбі": Лідер вірменської опозиції зустрівся з делегацією Держдуми РФ

За словами Нікола Пашиняна, відносини між Вірменією та Росією "мають розвиватися нормально".

Нікол Пашинян. Фото:EADaily

Лідер вірменської опозиції Нікол Пашинян на зустрічі з делегацією Держдуми РФ висловив готовність "у робочих умовах" обговорювати питання, пов'язані з відносинами між двома країнами. Про це він розповів журналістам після зустрічі, яка відбулася сьогодні, повідомляють Патріоти України з посиланням на News.am.

"Змови проти Росії немає, геополітичного контексту у нашого руху немає. Ніщо не загрожує вірменсько-російській дружбі", – наголосив Пашинян.

За його словами, депутати Держдуми РФ почули від нього думку, що Вірменія має залишатися членом Євразійського економічного союзу та Організації договору про колективну безпеку. А також те, що відносини між Вірменією та Росією "мають розвиватися нормально".

Як відомо, 23 квітня вуличні акції протесту в Єревані змусили прем'єр-міністра Сержа Саргсяна піти у відставку. Із 2008-го до 2018 року він був президентом Вірменії і намагався зберегти свою владу на новій посаді після переходу країни до парламентської форми правління.

Виконувачем обов'язків глави уряду став перший віце-прем'єр, соратник Саргсяна, колишній топ-менеджер російського "Газпрому" Карен Карапетян.

24 квітня в.о. прем'єр-міністра повідомив, що скасував заплановану зустріч із Пашиняном. За словами Карапетяна, опозиціонер "висунув нові умови" і в такий спосіб відмовився від діалогу. Пашинян заявив, що влада намагається використовувати відставку Саргсяна для збереження впливу керівної Республіканської партії.

25 квітня активісти відновили протести у країні. Того самого дня президент Вірменії Армен Саркісян оголосив про початок консультацій із парламентськими і непарламентськими політичними силами. 26 квітня і 28 квітня він зустрічався з Пашиняном.

Після розпаду урядової коаліції опозиційна парламентська фракція "Єлк" висунула кандидатуру свого голови Пашиняна на посаду прем'єр-міністра. Вибори нового глави уряду можуть пройти 1 травня.

29 квітня в Єревані та інших містах Вірменії продовжилися акції громадянської непокори.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...