Знов істерика: Поява в Києві проспекту Степана Бандери змусила Кремль згадати міжнародне право

Ім’ям одного з лідерів українських націоналістів названий колишній Московський проспект.

Проспект Степана Бандери в Києві. Фото: strana.uaУ Росії вважають перейменування Московського проспекту в Києві на проспект Степана Бандери спробою фальсифікації історії і обіцяють привернути до цього факту увагу міжнародних структур. Про це заявив уповноважений Міністерства закордонних справ Російської Федерації з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов, повідомляють Патріоти України.

«Це пряме знущання над пам'яттю всіх, хто поліг у боротьбі з нацизмом і фашизмом... Рішення про перейменування ображає пам'ять мільйонів жертв, в тому числі українців, загиблих від рук нацистів та їх пособників», - зазначив Долгов.

При цьому він висловив упевненість, що з часом перейменованим київським вулицях все-таки повернуть їхні історичні назви і порадив українським політикам перечитати рішення Нюрнберзького трибуналу. «Нюрнберзький трибунал, і його рішення - дуже важливий компонент системи міжнародного права. Вони лягли у тому числі в основу Статуту ООН. Українські політики не мають права про це забувати. Ми будемо привертати увагу відповідних міжнародних структур до спроб фальсифікації історії», - сказав він.

Нагадаємо, Київська міська рада проголосувала за перейменування Московського проспекту в Києві проспект Степана Бандери, одного з лідерів українських націоналістів у роки Другої світової війни. Також було змінено назву ще декількох вулиць в місті. Так, вулицю Баумана перейменують у вулицю Януша Корчака (Шевченківський р-н); вулицю Кутузова - у вулицю Генерала Алмазова (Печерський р-н), вулицю Суворова - у вулицю Михайла Омеляновича-Павленка (Печерський р-н), провулок Кутузова - у провулок Євгена Гуцала (Печерський р-н).

Хіти тижня. КонцеГенштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...