Знову "білий і пухнастий": суд ЄС офіційно зняв санкції із соратника Януковича

За словами Андрія Портнова, рішення люксембурзького суду стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися, як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу.

Соратник Януковича Андрій Портнов. Фото: nacburo.org

Колишній перший заступник голови адміністрації втікача екс-президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив про те, що рішення Суду Євросоюзу у справі про санкції проти нього вступило в силу. Відповідне повідомлення з'явилося на сторінці Портнова в Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні канцелярія Суду у Люксембурзі, повідомила, що Рада Євросоюзу у встановлені терміни не подала апеляційну скаргу і рішення Суду ЄС від 26 жовтня 2015 року, який визнав протиправними всі рішення Ради ЄС про введення відносно мене міжнародних санкцій вступило в законну силу", - пише Портнов .

При цьому він додав: "Суд Євросоюзу в Люксембурзі, після аналізу звинувачень на мою адресу української влади, позиції посла ЄС в Україні та актів Ради ЄС, визнав такими, що суперечать європейським стандартам рішення Ради ЄС, повністю скасував санкції та зобов'язав Євросоюз виплатити мені понесені за цей період витрати".

За словами Портнова, тепер рішення люксембурзького суду стало джерелом міжнародного права і може офіційно використовуватися, як прецедент у судових справах проти Євросоюзу заявниками з різних країн світу.

"Сьогодні відправив у Брюссель повідомлення з реквізитами свого рахунку в українському банку, куди Раді Євросоюзу потрібно перерахувати гроші за рішенням люксембурзького суду", - підкреслив соратник Януковича.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...