Знову "білий і пухнастий": Верховний суд закрив всі кримінальні провадження проти Юри Єнакіївського

Рада Європейського Союзу виключила Юрія Іванющенка зі списку санкцій.

Юрій Іванющенко. Фото:W-n.com.ua

Верховний суд України закрив всі кримінальні провадження стосовно підприємця Юрія Іванющенка. У свою чергу, Рада Європейського Союзу виключила його зі списку санкцій. Відповідне рішення було опубліковано в офіційному віснику ЄС, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 канал.

Слід нагадати, що Апеляційний суд Києва розглянув скаргу адвокатів Юрія Іванющенка та визнав недостовірними заяви депутата Верховної Ради Сергія Лещенка, озвучені в прямому ефірі програми "Шустер Live", зобов'язавши його спростувати наклепницькі інсинуації про причетність Юрія Іванющенка до підвозу "тітушок" під час Євромайдану, а також до розкрадань в держкорпорації "Укрспирт". Київський апеляційний суд 30 листопада минулого року ухвалив задовольнити претензію Іванющенка до Сергія Лещенка про захист честі і гідності.

Крім того, претензії Іванющенка до головного редактора порталу "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова про захист честі гідності також були задоволені апеляційним судом Києва 18 січня цього року.

Більш того, суд, що відбувся 26 січня цього року, постановив залишити в силі рішення суду Солом'янського району від 27 січня 2016 року, який прийняв позитивне рішення у справі про бездіяльність заступника генерального прокурора України Столярчука на стадії досудового розслідування. Як відомо, останнє рішення колегії Верховного суду оскарженню не підлягає.

На наступний день, 27 січня цього року, судова колегія палати Верховного суду з кримінальних справ України постановила задовольнити скаргу Юрія Іванющенка за обвинуваченням заступника генерального прокурора України у бездіяльності на стадії досудового розслідування.

Також суд постановив відмовити заступнику генпрокурора України почати діловодство щодо Юрія Іванющенка. Тобто рішення заступника генерального прокурора почати справу стосовно Іванющенка було судом відхилено.

Київський апеляційний суд прийняв рішення першого січня цього року залишити в силі постанову слідчого судді Печерського районного суду від 25 листопада 2016 року, який скасував клопотання старшого слідчого щодо Іванющенка і залишив незадоволеною звернення прокурора Панчишина М.Я.

Крім того, Іванющенко виключений зі списку санкцій ЄС. Запис в офіційному журналі Євросоюзу - Eur-Lex - зазначає: виключити Юрія Іванющенка з списку санкцій.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...