Зовсім не зайві $2,8 млрд: Кремль на останні гроші купує нового "друга"

Москва надала Венесуелі, яка потерпає від глибокої економічної кризи, відстрочку платежу за боргом, сплату якого перенесли з 30 вересня 2016 на 31 березня 2019 року.

Володимир Путін і Ніколас Мадуро. Ілюстрація:newsonline24.com.uaРосійська Федерація і далі намагається купити за гроші зовнішньополітичну підтримку. Цього разу "пощастило" Венесуелі. Про це пише портал Лента.ру, передають Патріоти України.

Так, сьогодні, двадцять шостого вересня 2016 року, відповідна інформація з’явилась на офіційному порталі розкриття правової інформації Російської Федерації. Відповідно до оприлюднених там даних, Москва надала Венесуелі, яка потерпає від глибокої економічної кризи, відстрочку платежу за боргом у розмірі два мільярди вісімсот мільйонів доларів.

Відповідно до попередніх домовленостей, дата платежу припадала на тридцяте вересня 2016 року, проте її перенесли на тридцять перше березня 2019 року. Загалом Каракас має заплатити Кремлю два мільярди вісімсот сорок мільйонів доларів, з яких двісті шістдесят п’ять мільйонів складає прострочена сума за основним боргом, а дев’яносто вісім тисяч – нараховані відсотки за користування коштами.

Як відомо, Венесуела – не перша держава, яку РФ намагається купити за допомогою подібних "кредитів". Наприклад, свого часу Москва "прощала" борги Кубі (тридцять мільярдів доларів) та Північній Кореї (одинадцять мільярдів).

З приводу трьох мільярдів доларів, які колишній президент України Віктор Янукович отримав від Кремля у якості хабаря за непідписання угоди про асоціацію з ЄС, й досі продовжуються спори на міжнародному рівня.

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...