#Зрада? Український нардеп-радикал готував Трампу план референдуму про оренду Криму РФ, - The New York

Пакет, переданий екс-раднику Трампа Майклу Флінну ще до його відставки, містив пропозиції про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії.

Андрій Артеменко. Фото: Вікіпедія.

За тиждень до того як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії. Про це пише газета The New York Times, передають Патріоти України.

За інформацією видання, у складанні документа, брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, член фракції Радикальної партії.

Повідомляється, що документ доставив Флінна особистий адвокат Трампа Майкл Коен. Також у цій справі брав участь діловий партнер Трампа, який, зокрема, раніше сприяв йому в бізнесі на російському напрямку.

У плані, зокрема, містяться вимоги про виведення всіх російських військ із сходу України. Українським виборцям також запропоновано на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду строком на 50 або 100 років.

Нагадаємо, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку.

У своїй заяві на звільнення Флінн вказав, що "не повністю поінформував віце-президента Майка Пенса та інших про свої розмови з послом Росії".

"Я щиро вибачився перед главою держави і віце-президентом, вони прийняли мої вибачення", — йдеться в заяві.

Агентство Reuters повідомило, що президент США Дональд Трамп знав протягом тижнів про те, що його колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн вводив в оману віце-президента Майка Пенса про свої контакти з послом Росії Сергієм Кисляком.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...