Зросійщення неблагонадійних "недоросіян": Москва наводняє Крим переселенцями з Сибіру, - нардеп

РФ штучно намагається замістити українське і кримськотатарське населення.

У Криму збираються жити буряти? Фото: Еспресо.TV.

Росія переселяє на територію анексованого нею Криму російських громадян з Сибіру, що суперечить міжнародним зобов'язанням. Про це в ході засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві заявила народний депутат від БПП Ірина Фриз, передають Патріоти України із посиланням на inforesist.org.

«Які народності вона (Російська Федерація - ред.) зараз заселяє в Крим? Це Бурятія, Мордва. Саме це Джанкой. Це та інформація, якою я володію точно», - сказала вона. Фриз послалася на ст. 49 Женевської конвенції, згідно з якою держава-окупант не повинна здійснювати переміщення, або депортацію свого цивільного населення на територію, яку вона окуповує.

На думку політика, таким чином РФ штучно намагається замістити українське і кримськотатарське населення. «Росія, порушуючи Женевську конвенцію, займається вже зараз переселенням народів з Сибіру до Криму», - підкреслила вона. У свою чергу, глава Меджлісу Рефат Чубаров зазначив під час засідання, що Росія створює на півострові умови для витіснення кримських татар.

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...