Зустріч президентів Трампа та Порошенка у Нью-Йорку: Головні висновки за результатами переговорів та роботи офіційної української делегації в ООН - Мирослава Гонгадзе (відео)

На думку журналістки, український президент зумів знайти ключ до президента США і знайшов шлях, як з ним розмовляти і переконувати.

Зустріч президентів Gетра Порошенка та Дональда Трампа у Нью-Йорку. Фото:ЛІГА.net

США наголошують на реформуванні Міністерства оборони України. Про це в ефірі 5 каналу в ході "Інформаційного дня" заявила керівник української служби "Голос Америки" Мирослава Гонгадзе, передають Патріоти України.

"Американці наголошують на необхідності реформи Міністерства оборони і взагалі оборонної сфери в Україні. Американці також наголошують на необхідності цивільного контролю над Збройними Силами України. Буде спеціальний дворічний план, і міністерство оборони Сполучених Штатів буде виробляти спеціальну методику оцінки цих реформ", - сказала вона.

Гонгадзе додала: "Тобто надання оборонних систем – це частина процесу, але набагато ширше питання взагалі реформування українського війська як такого, і створення його готовності до кооперації з силами НАТО".

Також Мирослава Гонгадзе наголосила, що президент України Петро Порошенко знайшов спільну мову з президентом США Дональдом Трампом.

"Українська делегація відпрацювала досить ефективно, якщо говорити про всі ці завдання, які накреслив президент Порошенко під час виступу і в Раді Безпеки ООН, і на Генеральній Асамблеї ООН. Зустріч з президентом Трампом була дуже ключовою ... по такому зовнішньому враженню як спілкувалися обидва президенти, відчувається, що у них є спільна приязнь, що вони сприймають один одного як рівні партнери, і це, я думаю, для України дуже важливо", – сказала вона.

"І ще одна річ, яку я так само відмітила особисто, це те, що відчувається, що президент Порошенко таки знайшов ключ до президента Трампа і знайшов шлях, як з ним розмовляти і як його переконувати", – зауважила Гонгадзе.

“Буде масований удар”: Жданов попередив про ракетну атаку ворога по Україні

субота, 4 травень 2024, 10:56

Російська армія може завдати масованого ракетного або комбінованого удару по Україні з початком її наступальних дій на сході та північному-сході. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України. “Я н...

Таких є 5: Військовий експерт назвав головні проблеми, з якими зіткнулась українська армія на сході

субота, 4 травень 2024, 10:50

Російський прорив під Очеретиним має потенціал "перерости у великий прорив", вважає Маркус Рейснер, полковник австрійських збройних сил. У гіршому випадку Україні загрожує локальне обвалення фронту, пише n-tv, передають Патріоти України. «Ситуація на ...