Зустріч Ради Росія-НАТО не буде сигналом врегулювання відносин з Москвою, - заступник генсекретаря Альянсу

У середу, 20 квітня, відбудеться зустріч Ради Росія-НАТО, в якій Альянс братиме участь лише для того, щоб не припиняти діалог з РФ.

Александр Вершбоу. Фото: focus.ua.

Про це в ході брифінгу в рамках Глобального форуму безпеки в столиці Словаччини Братиславі заявив заступник генерального секретаря військового блоку Александр Вершбоу, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами Вершбоу, зустріч Ради Росія-НАТО не повинна стати сигналом врегулювання відносин з Москвою. Він додав, що після анексії Криму та дестабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях, лідери Альянсу, а точніше, глави міністерств закордонних справ, вирішили, що Альянс повинен зупинити будь-практичне співробітництво з Російською Федерацією, зокрема, в рамках Ради Росія-НАТО. Він зазначив, що Альянс дотримується даної позиції.

Також Вершбоу розповів, що НАТО прийняло пропозицію зустрітися тільки заради того, щоб не закривати можливість діалогу.

Вершбоу зазначив, що на цій зустрічі будуть піднято і українське питання. В рамках зустрічі буде розглядатися ситуація в Афганістані.

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...

"У Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...