"Звичайно, на візит у Донецьк давала дозвіл Москва", - Савченко

Нардеп також заявила, що про обмін полоненими потрібно домовлятися "на пряму". На думку Савченко щодо формату, в якому повинні відбуватися такі переговори, вона відповіла: "Порошенко-Путін, Захарченко і я".

Надія Савченко під час візиту до терористів "ДНР". Фото:Replyua.net

Народний депутат Надія Савченко заявляє, що її візит у непідконтрольний Києву Донецьк узгоджувався в Москві. Про це вона сказала у вівторок під час зустрічі з журналістами, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

За її словами про свій візит в Донецьк вона заявила раніше в Мінську.

"Звичайно, на це давала дозвіл Москва. Звичайно ж охорону там і конвоювання мене організовувала на місцевому рівні "ДЛНР", але мені абсолютно байдуже, як це відбувається, бо ми робимо те, що потрібно", - сказала Савченко.

Також вона заявила, що не переходила лінію розмежування із Володимиром Рубаном. "Рубану чинять всі перешкоди, щоб не дати можливості вивести звідти людей", - сказала Савченко.

"Переходила я (на непідконтрольну територію – ред.) "коз'їми тропами", якими ходить контрабанда, яку кришує СБУ, і це прекрасно знають блокадники, які блокують торгівлю на крові", - сказала вона.

За словами Савченко, вона намагалася співпрацювати з СБУ в питанні обміну полоненими.

"І якби ми співпрацювали разом, ми б зробили набагато більше користі у визволенні полонених", - сказала вона, додавши, що пропонувала провести зустріч із бойовиками на Донбасі, а потім в Києві.

Савченко заявила, що "Банкова" намагається її знищити і "наступна диверсія" проти неї вже готується. За її словами, хлопці, з якими вона зустрілася у в'язниці, дозволили їй розголосити особисту інформацію. Депутат пояснила, що під час відвідин колонії у Макіївці знайшла шістьох українців, які відсутні у списках обміну полоненими.

"У колонії я знайшла на 6 людей більше, на 6. Тобто ми шістьох людей похоронили. Потрібно об'їздити всі колонії", - сказала Савченко.

Також вона наголосила, що про обмін полоненими потрібно домовлятися "на пряму". На уточнення журналістів, в якому форматі повинні відбуватися такі переговори, Савченко відповіла: "Порошенко-Путін, Захарченко і я".

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...