18-річного юнака, якого на батуті віднесло в Крим, судитимуть за незаконний перетин кордону

Хлопець та його рідні називають суд абсурдним.

Михайло Дорошенко. Фото:соцмережіЮнака, якого в серпні 2017 року віднесло на надувному батуті з Лазурного до Криму, звинувачують в спробі незаконного перетину державного кордону України. Про це повідомляє Крим.Реалії, інформують Патріоти України.

27 листопада студента Михайла Дорошенка викликають до Скадовського районного суду на слухання справи за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП про незаконний перетин або спробу незаконного перетинання державного кордону України.

18-річний Михайло та його рідні називають суд абсурдним. На їхню думку, хлопець не винен в умисному порушенні українських законів, адже опинився в Криму не по своїй волі, а кордон перетинав вимушено.

"Мені сказали в Лазурному, що коли я заснув, канати, якими був прив'язаний батут, були відрізані і мене понесло", - зазначив студент.

За його словами, в Лазурному його ніхто не шукав, а зниклі в Лазурному паспорт, студентський квиток і мобільний телефон так і не знайдені. Інших документів, що засвідчують особу, у нього досі немає.

Дорошенка вже заочно судили за ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України через те, що потрапив до Криму поза встановленими пунктами в'їзду-виїзду. У постанові Каланчацького суду, що прийшла поштою, сказано звільнити Михайла від адмінвідповідальності через малозначність правопорушення.

Спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян підтвердив, що в суді другою стороною у справі виступає Держприкордонслужба. Виклик до суду є наслідком раніше складеного прикордонниками протоколу під час повернення Михайла Дорошенка з матір'ю додому до Луганської області через підконтрольний Україні пункт "Мілове". Документ називають складеним для формального виконання юридичних процедур.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...