19-річна дівчина з Норвегії стала наймолодшим мільярдером в світі (фото)

І Олександра, і її сестра - 20-річна Катаріна, яка займає другий рядок у рейтингу, ведуть виключно скромний спосіб життя.

Олександра Андресен. Фото: Instagram Олександри Андресен.

Норвезька наїзниця Олександра Андресен, яка недавно закінчила середню школу, стала однією з найбагатших молодих дівчат світу за версією журналу Forbes. Олександра - не голлівудська старлетка і не спадкоємиця короля Силіконової долини, але це не скасовує того факту, що в свої 19 років вона - володарка стану в 1,2 мільярда доларів (або 862 млн євро), повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Помічник керівника редакції Forbes Керрі Долан звертає увагу на те, що всі три наймолодших мільярдера в світі в їхньому списку - з Норвегії. Олександра пояснює це тим, що в скандинавській культурі прийнято активно залучати підростаюче покоління в сімейний бізнес.

Міс Андресен - родом з сім'ї, яка заробила свої статки на тютюні. У 1849 році її прапрапрадів заснував компанію, згодом стала провідним виробником сигарет в Норвегії. У 2005 році, однак, сім'я продала компанію з етичних причин, отримавши за неї 500 мільйонів доларів і вклавши гроші в фонди прямих інвестицій і хедж-фонди. У 2007 році її батько (не в приклад Елтону Джону) переклав понад 80 відсотків акцій своєї компанії Ferd Holding на ім'я дочки.

Наймолодша мільярдерша в світі Олександра Андресен |© Instagram Олександри Андресен

Йохан Андресен с дочками Катаріною та Олександрою |© Instagram Олександри Андресен

"Що я завжди робила - так це намагалася не витрачати гроші на дурниці, а відкладати їх - і своє щотижневе утримання, і грошові призи, які вигравала в змаганнях, і подарунки у вигляді грошових сум на дні народження. Мені це давало можливість купувати ті речі , які я хотіла, - чи то нова сумка, чи пара взуття, - не звертаючись за допомогою до батьків ", - розповіла Олександра в одному з інтерв'ю.

І Олександра, і її сестра - 20-річна Катаріна, що займає другий рядок у рейтингу, ведуть скромний спосіб життя. "Є і плюси, і мінуси в тому, щоб бути членом такої сім'ї, як наша. З мінусів - постійний тиск, увага і не найприємніші питання. Ім'я нашої сім'ї міцно пов'язане з темою великих грошей, а це завжди тема для розмов, пліток і питань ", - зізнається Катаріна.

Дівчина розповіла, як одного разу, коли вона ще навчалася в початковій школі в багатому передмісті Осло, під час обідньої перерви її однокласники побачили в її гаманці 15 тисяч крон (півтори тисячі євро). Коли хлопці побачили це, вони були в шоці. Для мене при знайомстві з новою людиною важливо, щоб вона сприймала мене і цікавилася мною, а не моїми грошима, тільки після цього я зможу зблизитися з ним.

У її сестри Олександри - аналогічні складнощі, однак у дівчини все ж є бойфренд - норвезький професійний спортсмен - майстер спорту зі змішаних бойових мистецтв. Олександра познайомилася з ним в Німеччині, коли приїжджала туди на міжнародні змагання в 2013-му і 2014-му роках. Там вона зараз і живе. Вона домоглася міжнародного успіху в кінному спорті, пристрасть до якого успадкувала від своєї матері Христини. Вперше дівчина сіла на коня, точніше на крихітного поні, в трирічному віці, а вже в 2013-му році завоювала бронзу на чемпіонаті Європи серед юніорів, а в 2014-му перевершивши саму себе і завоювавши срібло.

"Все, чому я хочу присвятити все своє життя, - це верхова їзда!" - зізнається Олександра. А ось Катаріна проживає в Осло, де трудиться в сімейній фірмі і вивчає суспільні науки. Глава сім'ї - пан Андресен - до речі, не наполягає на тому, щоб його дочки брали активну участь в сімейному бізнесі.

В руках батька - контроль над компанією своїх дочок, яка забезпечує їм статус мільярдерів, тому він залишає за собою право наполягати на тому, щоб дочки водили старі автомобілі. Катаріна слухається:

"Я купила старий" Ауді "на зміну старому бабусиному" Гольфу ". У тата є правило, що ми можемо купити хороший автомобіль, але він повинен бути старим", - говорить вона.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...