Сім'я зятя Путіна увійшла до списку найбагатших кланів Росії, - Forbes

Капітал 66-річного співвласника банку "Росія" Миколи Шамалова оцінюють в 100 мільйонів доларів, а його син Кирило, який одружений з Катериною Тихоновою, нещодавно став доларовим мільярдером.

Кирило Шамалов став доларовим мільярдером. Фото: stringer-news.com.

Сім'я Шамалових, яку пов'язують з президентом РФ Володимиром Путіним, вперше потрапила до рейтингу найбагатших кланів Росії за версією Forbes, з сукупним статком в 2,4 млрд доларів. Рейтинг "Найбагатші сімейні клани Росії - 2016" Forbes опублікував у четвер, 25 серпня, повідомляють Патріоти України.

Статки 66-річного співвласника банку "Росія" Миколи Шамалова Forbes оцінює в 100 млн доларів. А статки його сина - 34-річного Кирила Шамалова - в 2,3 млрд доларів.

У рейтингу Шамалови зайняли четверте місце, поступившись сімейним династіям Гуцерієвих, Ротенбергів і Ананьєвих.

Член кооперативу "Озеро" Микола Шамалов вважається другом президента Володимира Путіна і в 2014 році потрапив під санкції США і країн Заходу через анексію Криму Росією. Основа статків Шамалова-старшого - пакет акцій банк "Росія" в розмірі 10,2%.

Його молодший син Кирило одружений на Катерині Тихоновій, яку джерела Bloomberg і Reuters називають дочкою Путіна. Про їхнє весілля в грудні 2015 року розповіло агентство Reuters.

У березні 2016 року Шамалов-молодший вперше потрапив до рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком 1,2 млрд доларів. Він став наймолодшим учасником рейтингу.

Шамалов-молодший має частку в 21,3% в нафтохімічній компанії "Сибур". З моменту складання рейтингу мільярдерів капіталізація компанії зросла на 40%.

У зв'язку з цим статки Кирила Шамалова на дату складання рейтингу найбагатших сімей Росії 2016 року збільшились на 1,1 млрд доларів і оцінюються в 2,3 млрд доларів.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...