Хіти тижня. Несподівано: Молодшу дочку Путіна вперше показали на російському ТБ (відео)

Катерина Тихонова була представлена як "керівник НДР "Іннопрактика", заступник директора інституту математичних досліджень складних систем МДУ імені М.В. Ломоносова".

Катерину Тихонову вперше показали по ТБ. Фото: скріншот з відео.

У четвер, 6 грудня, телеканал "Росія" показав у програмі "Вісті" репортаж про московський Інститут розвитку "Іннопрактика". Цей сюжет ознаменовано першою появою в телеефірі ймовірної молодшої дочки російського президента Володимира Путіна Катерини Тихонової, повідомляють Патріоти України.

У сюжеті Тихонова з'являється під кінець першої хвилини. Вона представлена як "керівник НДР "Іннопрактика", заступник директора інституту математичних досліджень складних систем МДУ імені М.В. Ломоносова".

Про те, що Катерина Тихонова є однією з дочок російського президента, першим розповів в січні 2015 року журналіст Олег Кашин. У листопаді 2015-го агентство Reuters підтвердило цю інформацію в своєму розслідуванні: глава правління Газпромбанку Андрій Акімов розповів, що зустрічався з Катериною ще коли вона була дитиною, і вже тоді знав, що вона є дочкою Путіна. Прес-секретар російського президента відкинув це припущення.

За 13 років до цього видання "Собесєднік" докладно розповіло про двох дочок Путіна - Машу і Катю, не називаючи їхніх прізвищ, але повідомивши, що їх назвали в честь бабусь: Марії Іванівни Путіної і Катерини Тихонівни Шкребньової (зараз ця стаття видалена, але в інтернеті доступна її збережена копія).

За даними Reuters, Тихонова на момент публікації розслідування була одружена з Кирилом Шамаловим, сином Миколи Шамалова, давнього друга президента і акціонера банку "Росія", який американська влада вважає банком російської еліти. Як писало агентство Bloomberg, в січня 2018 року Тихонова розлучилася зі своїм чоловіком.

З відкритих джерел відомо, що Катерина Тихонова народилася 31 серпня 1986 року в Німеччині, де в той час служив її батько. Зараз вона очолює проект "Іннопрактика" при Московському держуніверситеті. За даними Reuters, в рамках цього проекту вона підписала контракти з кількома великими державними організаціями на кілька мільйонів доларів.

У жовтні 2016 року "Фонд боротьби з корупцією" Олексія Навального розповів, що в 2015-2016 роках "Іннопрактика" виграла відразу кілька держконтрактів на 452 мільйони рублів. Гроші фонду, зокрема, виділили державні "Роснефть", "Росатом" і "Транснефть". Крім грошей, "Іннопрактика" отримала ще 425 млн рублів як "цільові внески". Походження цих грошей, як і те, на які проекти вони були витрачені, ФБК з'ясувати не вдалося.

Відомо також, що Тихонова професійно займалася акробатичним рок-н-ролом. Кадри одного з її виступів до сьогоднішнього дня були єдиним відео з нею. У 2015 році вона дала інтерв'ю агентству "Інтерфакс", але воно не супроводжувалося жодною фотографією.

Джерело: LB.ua

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...