330-річний ланцюг між РПЦ та УПЦ обрубано: Навіть проросійські митрополити підтримали Предстоятеля, - блогер

Заява Онуфрія свідчить про те, що в церкві йдуть такі процеси, поряд з якими переворот в Кремлі здасться дрібницею, вважає блогер

УПЦ МП & Українська армія: Митрополит Онуфрій та міністр оборони Полторак. Фото: "Главком"

Заява Митрополита Онуфрія викликала неабиякий резонанс в російських та українських ЗМІ, в тому числі церковних. Розворот УПЦ МП на 180 градусів буде мати величезні наслідки, передають Патріоти України з посиланням на Hyser.

Москва досі ні словом поки не відреагувала на заяву голови УПЦ. Очевидно, подібна гучна заява неабияк здивувала Кремль, який звик, що від УПЦ МП можна не очікувати сюрпризів, пише видання. "Это даже не нож в нижнюю часть спины царька. Это нечто гораздо страшнее", - коментує блогер Володимир Дедей.

"Те, що УПЦ МП розвернулася на 180 градусів, показавши цареві і його холую Гундяєву протилежну позицію, не випадковість і свідчить те, що навіть одіозний митрополит Одеський і Ізмаїльський Анфіноген облизав "хунту" мало не до блиску.

Навіть флешмоб "Мир Україні" благословив. А ось митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем розродився патріотичним посланням до Дня незалежності, який "Господь нам благословив святкувати вже чверть століття", - прокоментував ситуацію в УПЦ відомий блогер та історик Павло Правий, пише видання Hyser.

На його думку, це може свідчити про те, що зараз в церкві йдуть такі процеси, поряд з якими навіть переворот в Кремлі здасться дрібницею. Бо церква оперує значно довшими в часі та історично складнішими поняттями, а "путіни" приходять та йдуть, вважає блогер.

Спецкореспондент Анна Бондаренко

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...