58-ма бригада: бійці розповіли, як захищають Авдіївку

Бойовики панічно бояться втратити Ясинувату, потужний залізничний вузол, куди по рейках з Росії йде все, на чому тримається самопроголошена "ДНР".

Авдіївка - це Україна. Фото: novynarnia.com.

Згідно Мінським домовленостям Авдіївська "промзона" повинна контролюватися Збройними силами України. Але, схоже, домовленості не стоять навіть паперу, на якому написані. Як тільки 58-ма сумська бригада вирішила розташувати тут свої підрозділи, бойовики сприйняли це як наступ, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Хочу спростувати, ми обороняємо Авдіївку, ми нікуди не йдемо", - заявив розвідник 58-ї сумської ОМБр "Андроїд". "Ми не висувалися вперед, ми просто посилили наші позиції", - пояснив глава української частини СЦКК Андрій Таран. Але спростування на бойовиків не діють. Вони панічно бояться втратити Ясинувату, потужний залізничний вузол, куди по рейках з Росії йде все, на чому тримається самопроголошена "ДНР". Але зброя з Росії може не потрапити і в Горлівку, якщо сепаратисти віддадуть міст, так звану Ясинуватську розв'язку. Саме тому, незважаючи на втрати, вони, як то кажуть, пачками почали кидати своїх людей на "ПРОМКОМ". "Ходять в громадянці. Люди лізуть, як танки. Чи то зеки вони, чи хто. І втрат у них нормально", - розповів боєць з позивним "Гуцул".

З того боку працює кілька снайперів. Бійці впевнені, що серед них є жінка з позивним "Багіра". Вона приїхала полювати на українців з Сербії. Поки достеменно невідомо, чи саме вона на цій ділянці фронту тисне зараз на спусковий гачок. Втім, її земляк, сербський снайпер Деян Берич, хизується, що добре облаштувався на позиціях бойовиків у "промзоні".

В Інтернеті є відео, де він вішає сумний "деенерівський" триколор і потім з цієї ж позиції відкриває вогонь. Це крайня будівля в промзоні. Саме тут закріпився противник. Її вікна виходять на Ясинуватську розв'язку, в протилежний бік від лінії фронту. У той час, коли знімалося відео, в тилу бойовиків працювала місія ОБСЄ. У спостерігачів мало скластися враження, що їх обстрілюють українці.

Стратегія бойовиків цілком зрозуміла. Вони намагаються перетворити "промку" на другий аеропорт, намагаються розвалити споруди, за які міцно тримаються наші хлопці. Ворог атакує і психологічною зброєю. Майже кожен вояк у "промці" отримав такі SMS: "Солдат ЗСУ, краще піти звідси живим, ніж залишитися тут мертвим!"

Чи потрібно оновлювати дані військовозобов'язаним після 18 травня, якщо вони актуальні - роз'яснення

понеділок, 6 травень 2024, 6:28

18 травня набере чинності закон про мобілізацію, він передбачає, що всі військовозобов'язані повинні оновити свої військово-облікові дані. Однак вже зараз виникає багато запитань стосовно цього. Одне з них - чи потрібно оновлювати дані, якщо вони не зм...

"Вбивця" Google виходить 9 травня: Що відомо про нову пошукову систему

понеділок, 6 травень 2024, 5:58

У міру загострення "війни штучного інтелекту" між Google Gemini і Microsoft ChatGPT з'явилися чутки про те, що 9 травня 2024 року з'явиться нова пропозиція для веб-пошуку, яка функціонує на основі ChatGPT. Це також може стати викликом для домінуючого п...