78-річна американка об'їхала на велосипеді пів-Європи (фото)

Етель Макдоналд проїхала 16 тисяч кілометрів, побувавши в семи країнах і зупиняючись у своїх однодумців.

Етель Макдоналд. Фото: edition.cnn.com.

78-річна американка Етель Макдоналд проїхала на велосипеді 16 тисяч кілометрів, побувавши щонайменше в семи країнах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Колишня вчителька почала подорожувати в 2003 році, вийшовши на пенсію. Її першою країною для поїздки стала Франція. Крім цього, на велосипеді Етель об'їздила Нідерланди, Німеччину, Бельгію, Швецію, Норвегію, Данію. Нещодавно вона побувала в Ірландії. Крім того, не оминула жінка увагою і самі США.

Як розповідає Макдоналд, у якої вже є навіть правнуки, її підкуповує в подорожах поодинці те, що не потрібно когось чекати. Вона ні від кого не залежить і належить сама собі.

Американка за раз зазвичай проїжджає близько 1,6 тисяч кілометрів. На це у неї йде 3-4 тижні. Зазвичай Етель робить одну-дві подорожі в рік.

Під час своїх мандрів Макдоналд зупиняється у інших мандрівників, яких знаходить через інтернет. За її словами, це дозволяє заощадити багато грошей.

Пенсіонерка також склала свій власний рейтинг країн, найбільш придатних для велосипедних подорожей. Перше місце в ньому займають Нідерланди, за ними йде Данія, потім Німеччина. Четверту позицію ділять Франція і Бельгія.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...