"Або орден висить на тобі, або ти висиш на хресті": Реакція мережі на нагородження Путіним патріарха РПЦ

У Росії знову з пафосом вказують на єдність Церкви та держави, даючи приклад нашим опозиціонерам на кшталт Новинського створити таку "тео (русо?) кратію".

Путін та глава РПЦ. Фото: соцмережі

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про нагородження патріарха Московського і всієї Русі Кирила орденом "За заслуги перед Вітчизною" I ступеня. Про це повідомляє прес-служба Кремля, інформують Патріоти України.

Відзначається, що патріарх Кирило був нагороджений орденом за "видатні заслуги у збереженні та розвитку духовних і культурних традицій, активну просвітницьку і миротворчу діяльність, спрямовану на зміцнення дружби між народами". На дану новину з гумором відреагували користувачі Twitter.

"Є версія, що "Програма захисту апостолів" не передбачала орденів", "в цій справі так - або орден висить на тобі, або ти висиш на хресті...", - коментують публікацію користувачі.

Нагадаємо, в Україні ГПУ намагається довести до кінця кримінальну справу щодо в тому числі Вадима Новинського, соратника Януковича, який тісно співпрацює з РПЦ та УПЦ МП. Але лоббі опозиціонерів у Верховній Раді поки що виявилося більшим, ніж очікували українці. У Росії знову з пафосом вказують на єдність Церкви та держави, даючи приклад нашим опозиціонерам на кшталт Новинського створити таку "тео (русо?) кратію", пишуть у мережі.


"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...