Активістку Гандзюк, яку облили кислотою, доставили з Херсона у Київ (фото, відео)

У поліції розглядають дві версії нападу: професійна діяльність і громадянська позиція потерпілої.

Фото:прес-служба ДСНС

Співробітницю міськвиконкому та радника мера Херсона Катерину Гандзюк, яку напередодні невідомі облили кислотою, доставили медичним бортом з Херсона в одну зі столичних лікарень. Про це повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, інформують Патріоти України.

"1 серпня, близько п'ятої вечора, літак ДСНС приземлився на столичному аеродромі з постраждалою Катериною Гандзюк з Херсона. Жінку вже чекала карета швидкої допомоги. Надалі здоров'ям Катерини займатимуться столичні лікарі", - йдеться в повідомленні.

За словами лікаря-анестезіолога Херсонської обласної лікарні Ігоря Равелева, стан Гандзюк залишався стабільно важким.

"Стан хворої за добу не змінився в гіршу сторону, стабільно важкий. Вона в свідомості, контактна. Всі її життєво важливі функції нормалізовані у вигляді нормального артеріального тиску, роботи нирок, тому хвора стабільна на сьогодні", - заявив він в ефірі "112 Україна ".

Як повідомив на брифінгу заступник начальника ГУ Нацполіціі в Херсонській області Микола Вербицький, кримінальне провадження у справі Гандзюк перекваліфіковано на замах на вбивство з особливою жорстокістю. Він також повідомив, що нападник вихлюпнув на Гандзюк близько літра концентрованої сірчаної кислоти.

За словами Вербицького, поліції не вдалося отримати свідчення потерпілої - в лікарні вона спілкується тільки з рідними та колегами.

"Ми не допитали ні потерпілу, ні її родичів, хоча такий допит потрібен, оскільки злочин скоєно в денний час доби, в безпосередній близькості перебував зловмисник. Вона могла його розгледіти, елементарно для складання більш докладного фоторобота. Ми готові в будь-який час доби, коли буде зручно потерпілій, проте, на жаль, це пов'язано зі станом здоров'я, або небажанням - ми не поспілкувалися з нею", - заявив він.

У поліції розглядають дві версії нападу: професійна діяльність і громадянська позиція потерпілої.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...