"Альтернативні соцмережі": Росіянам готують новий ''сюрприз'' в інтернеті

Росіяни у співробітництві із Китаєм хочуть створити аналог Twitter, YouTube і Facebook.

Росіяни можуть залишитися без зарубіжних соцмереж? Ілюстрація: РБК.

Міністерство цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій Росії має намір навесні 2019 року подати Китаю проект програми співпраці, в якому буде прописано пропозицію "альтернативи" провідним світовим інтернет-сервісам. Таку заяву зробив заступник голови Мінкомзв'язку РФ Олексій Волін на IV китайсько-російському медіафорумі, зазначивши, що потрібно створити аналог Twitter, YouTube і Facebook, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Якщо Twitter, YouTube або Facebook йтимуть шляхом викидання російських і китайських ЗМІ зі свого середовища, то нам не залишиться нічого іншого, як створювати нові канали поширення, як думати про альтернативні соціальні мережі і месенджери", – сказав Волін.

Він додав, що дуже сподівається на більш позитивний результат справи, проте в Росії хочуть підготуватися до такої розв'язки. За словами Воліна, Росія і Китай зіткнулися "з недобросовісною конкуренцією".

"У цій ситуації і Росії, і Китаю потрібно виробляти спільні підходи і розробляти відповідні кроки, спрямовані не на дискримінацію ЗМІ з сусідніх країн, а на можливість доносити свою точку зору і своє утримання до інших районів, до інших людей", – сказав він.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...