Американські генетики готові воскрешати мамонтів

Біоінженери з США запевняють, що перші гібридні ембріони "слономамонта" будуть отримані в найближчі кілька років.

Мамонт. Ілюстрація: GettyImages.

Вимерлі понад чотири тисячі років тому мамонти можуть бути відроджені завдяки генній інженерії із застосуванням технології СRISPR/Cas9. Про це на щорічному симпозіумі вчених американської асоціації передових досягнень науки (AAAS) заявили представники Гарвардського університету, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами Джорджа Черча, їх дослідницька група "впритул" підійшла до початку процесу відродження зниклого виду і буде готова провести перші експерименти в найближчі два роки. Генетики вже успішно внесли 45 генів мамонта в геном азіатського слона, продемонструвавши ефективність технології.

"Наша мета - створити гібридний ембріон слона і мамонта. Насправді це буде швидше слон з рисами мамонта", - пояснив він.

Зуб мамонта.

Химера "слономамонт" буде з невеликими вухами, значним прошарком підшкірного жиру, довгою шерстю і адаптованою до негативних температур навколишнього середовища кров'ю.

Разом з тим, відзначають вчені, відродження виду, нехай і модифікованого, - справа далекого майбутнього. Однак навіть нинішні досягнення дослідників у цій галузі є проривом в сучасній генетиці: за допомогою майбутньої технології можна буде рятувати від вимирання найрізноманітніші види флори і фауни, а також воскрешати давно зниклі види тварин і рослин.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...