Американські вчені розповіли, скільки залишилося жити людству

Час існування органічного життя навколо світила залежить від терміну його існування.

Скільки років залишилося жити людству. Ілюстрація: cyberspaceandtime.com.

Вчені з Гарвардського і Оксфордського університетів провели дослідження, в якому оцінили час існування життя навколо різних зірок. Час існування органічного життя навколо світила залежить від терміну його існування. Так, за їхніми оцінками, людство буде існувати ще приблизно 3-4 мільярди років, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Органічне життя може зародитися вже при появі "жовтого карлика", яким є Сонце, а також на стадії його формування. Крім того, життя повністю припиняється, якщо із зіркою стикається інший об'єкт або вона просто зникає.

На думку дослідників, виникнення життя навколо легких зірок більш імовірно. Чим легше світило, тим довше навколо нього може існувати життя.

Через великі розміри тієї чи іншої зірки випромінювання з тисячоліттями збільшується, що в підсумку призводить до вимирання всього живого на прилеглих небесних тілах.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...