Американські вчені створили антибіотик, здатний перемогти супербактерії

Різновид препарату ванкоміцин зможе боротися з супербактеріями - організмами, що володіють несприйнятністю до традиційних методів терапії.

У США створено антибіотик, який вб'є всі супербактеріі. Фото: vesti.ru.

Американські вчені зуміли отримати третю модифікацію ванкоміцина: вона змінює проникність клітинної стінки бактерій. Про це повідомляється в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences і в прес-релізі дослідницького інституту Скріппса (США), передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як випливає з повідомлень, ванкоміцин здатний боротися з супербактеріями - організмами, які не чутливі до традиційних методів лікування.

Попередні дві модифікації антибіотика також припускають стратегію боротьби з бактеріальною інфекцією. Відкриття третього рівня, як вважають вчені, надасть можливість уникнути розвитку у мікроорганізмів резистентності до антибіотика.

Препарат, створений на основі трьох модифікацій ванкоміцина, як запевняють дослідники, більш ніж в тисячу разів ефективніше попередньої версії. При цьому для лікування буде досить набагато менше антибіотика, ніж використовувалося раніше. Це, вважають вчені, призведе до зменшення ризику можливих ускладнень.

Дослідники вже перейшли до стадії відпрацювання промислової технології синтезу нових модифікацій ванкоміцина.

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...