Антисемітизм та пропаганда: Розвіяно ще один ворожий міф про українців (інфографіка)

Найнижчий відсоток тих, хто не бажає бачити євреїв своїми співгромадянами у країнах Східної та Центральної Європи, - в українському суспільстві.

В Україні менше антисемітів, ніж в деяких інших країнах Східної Європи. Фото: УНІАН.

Американський аналітичний центр провів дослідження ставлення до євреїв в 18 країнах Центральної та Східної Європи. Україна показала найкращий результат. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ЛІГА.

Найнижчий відсоток тих, хто не бажає бачити євреїв своїми співгромадянами, згідно з цим дослідженням, - в українському суспільстві (5%). У Сербії та Болгарії таких по 7%, в Боснії і Герцеговині - 8%. Найвищий показник - у Вірменії. За даними дослідників, 32% вірмен не бажають бачити євреїв серед громадян своєї країни. Такої ж думки дотримуються 23% населення Литви і 22% населення Румунії.

У дослідженні наголошується, що негативне ставлення до євреїв не залежить від переважної на тій чи іншій території деномінації християнства. В рамках одного суспільства православні і католики висловлюють приблизно однакові думки про євреїв.

Дослідження проводив Pew Research Center - некомерційний американський аналітичний центр, який базується у Вашингтоні. Він надає інформацію про соціальні проблеми, громадські думки та демографічні тенденції, що спостерігаються в США і світі.


Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...