Антивоєнна акція з плакатом "Ты прости нас, Украина!" викликала люту істерику рашистів у Петербурзі (фото)

Адепти "русского мира" зірвали акцію, знищивши дитячі малюнки.

А діти малювали малюнки проти війни, нагадуючи про вину Росії перед Україною. Фото:https://www.svoboda.org/

У російському Санкт-Петербурзі зірвали антивоєнну акцію "Діти малюють світ", яка проходила в місті з 2 травня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Видання відзначає, що вранці 5 травня активісти, які встановили куб із дитячими малюнками біля станції метро "Піонерська", зазнали серії нападів з боку представників прокремлівського "Національно-визвольного руху" (НОД) і місцевих торговців.

Активісти викликали поліцію, проте нападники зламали куб, забрали всі його частини і відвезли в невідомому напрямку.

Організатори акції звернулися в правоохоронні органи з вимогою повернути їм їхнє майно, в тому числі через суд.

"За словами однієї з організаторів - активістки петербурзького відділення руху "Солідарність" Ольги Смирнової - напередодні на місце проведення акції приїхав представник адміністрації Приморського району. За словами чиновника, він не припускав, що серед реквізиту акції будуть дитячі малюнки проти війни на Україні. На думку Смирнової, саме районна адміністрація стоїть за нападами НОД", - уточнює видання.

За словами активістки, основним фактором роздратування став напис на одній зі сторін куба: "Ти пробач нас, Україно!", яка повинна була нагадати росіянам про відповідальність за конфлікт в Україні.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...