Археологи знайшли в окупованому Криму моторошне античне поховання (фото)

Поховання півторарічної дитини з деформованим черепом датується II століттям нашої ери.

Розкопки в Криму. Фото: Фонд "Археологія".Група археологів під час розкопок некрополя Киз-Аул під Керчю знайшли античне поховання дитини з деформованим черепом. Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на фонд "Археологія", передають Патріоти України.

За даними дослідників, знайдений скелет належить півторарічній дитині, поховання датується II століттям нашої ери. Що примітно, у дитини методами "варварських традицій" був сильно деформований череп.

Скелет лежав головою на схід. Археологи також вважають, що це був хлопчик, орієнтовний вік якого допомогли визначити ще не зарослі роднички.

"Його голова піддалася деформації практично відразу після народження. Деформація черепів найчастіше зустрічається у сарматів, особливо пізніх, і є одним з ознак їх ідентифікації", - розповів про знахідку археолог.

Вчені додали, що деформація черепа, ймовірно, здійснювалася для демонстрації соціального статусу.

Також існує думка, що вона приводила до підвищеної агресивності. Тобто такими методами дитину з народження готували стати воїном і захисником держави.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...