Балерина проти РПЦ: Волочкова "заборонила" митрополиту "лізти в мистецтво"

Балет "Лускунчик" священнослужитель назвав окультним, а балерина - навпаки - святим.

Волочкова. Фото: ТСН

Скандальна російська балерина Анастасія Волочкова порадила священнослужителям не лізти у світське життя, а сидіти і молиться в церкві. Таку відповідь "світська левиця" дала новосибірському митрополиту Тихону, який назвав балет "Лускунчик" окультною постановкою, пише "Говорить Москва". Новину передають Патріоти України.

На її думку, "щось не в порядку" зі священнослужителем. "Як можна вважати окультним класичний балет, який написаний великим композитором Чайковським, який поставлений, якщо ми говоримо про класичну редакцію, в кращому вигляді?! Він, на мій погляд, взагалі є святим", - розповіла Волочкова. Вона зазначила, що "Лускунчик" - це перший спектакль, який вона подивилася в дитинстві, і саме ця постановка зародила в ній мрію стати балериною.

"Нехай діти, дорослі та молодь приходять на балет "Лускунчик". Нехай вони краще балет дивляться, ніж той відстій, вибачте, що нам пропагують з екранів телевізора, інтернету. Це моє переконання. А попам я б порадила сидіти в церкви і молитися за всіх нас, і не лізти в світське життя і мистецтво", - підкреслила Волочкова. Митрополит Тихон вважає, що замість балету "Лускунчик" треба в новорічні свята показувати оперу "Різдво" Іраїди Сальникової, створену за замовленням Новосибірської єпархії РПЦ.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...