Батальйони Нацгвардії Оклахоми розмістять в Україні

Сотні нацгвардійців США прибудуть для навчання українських військових

Фото: Politeka

З Талси до України приїдуть близько 500 військових 45-ї піхотної бригади бойової групи (IBCT).Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Fox News 23.

«Це виключна можливість для військових 45-ї застосувати досвід, який ми отримали, за допомогою навчання і розгортання. Ми допоможемо українським силам у їх підготовці від рівня загону до рівня особового складу. Ми будемо пліч-о-пліч з ними відпрацьовувати тактику невеликого підрозділу, безпеку, оборону і створимо свій власний бойовий навчальний центр», – розповів командувач 45-ї IBCT полковник Девід Джордан.

Солдати надаватимуть підтримку Україні, згідно з домовленостями з питань безпеки США про співпрацю. В рамках першої ротації буде розміщений 1-й батальйон 179-ого піхотного полку 45-й IBCT Національної гвардії Оклахоми. Вони проведуть два різних цикли навчання для українських сил. У другій ротації візьме участь 1-й батальйон 279-го піхотного полку 45-ї IBCT.

Кожна ротація займе півроку. В рамках кожної з них передбачено навчання в Оклахомі для підготовки до вимог із мобілізації на місці. Нагадаємо, 10 жовтня міністр оборони Степан Полторак заявив, що в України є шанс стати 17-ю країною, котра матиме статус основного союзника США поза НАТО.

Тисячі українських чоловіків у Польщі готові їхати далі, а не вертатися до України, - ЗМІ

субота, 11 травень 2024, 23:40

Польща пообіцяла Україні допомогти з поверненням чоловіків призовного віку: тисячі українців можуть переїхати в інші країни, щоб уникнути цього. Про це пише Forbes, передають Патріоти України. Видання вказує, що набуття в Україні чинності нового закону...

Хоча раніше самі зняли з обліку: У Києві ТЦК надіслав повістку військовому, який втратив на фронті обидві ноги (фото)

субота, 11 травень 2024, 23:29

Київський громадський активіст Олег Симороз, який 2022 року приєднався до Сил оборони та став на захист України, і втратив на фронті обидві ноги, отримав повістку від ТЦК. Історію відомий військовий поділився у своїх соцмережах, передають Патріоти Укра...