Батьківщину не обирають: Депутат парламенту Франції відвідала маленьке українське містечко у приватній справі (фото, відео)

Валерія Мунтян у 1998 році разом з батьками емігрувала до Франції, де здобула освіту, професію і стала політиком.

Фото:Fаcebook

Вчора свою маленьку батьківщину відвідала уродженка Кілііі Валерія Мунтян - депутат Парламенту Французької Республіки, глава групи дружби України і Франції. Супроводжував гостю народний депутат України Олексій Гончаренко. Цією цікавою подією поділилися на своїх сторінках в Facebook голова Кілійської райради Павло Бойченко та співробітники Кілійської школи №3, в якій колись навчалася Валерія, передають Патріоти України.

Відомо, що в 1998 році Валерія разом з батьками емігрувала до Франції, де здобула освіту, професію і стала політиком.

В ході офіційного візиту в Україну Валерія побажала відвідати рідну Кілію, в якій не було 20 років, де її тепло зустріли керівники міста і району, а також школа, де вона вчилася, друзі і родичі.

Павло Бойченко, коментуючи приїзд дорогого гостя, написав: "Приємно, що Валерія пам'ятає свою малу батьківщину, і в щільному графіку офіційного візиту знайшла час, щоб відвідати рідну школу, зустрітися з рідними і друзями".

Також, за його словами, Кілія сьогодні має друга і на рівні парламенту Французької Республіки: «Можливо, міста-побратими і спільні проекти у нас будуть не тільки з Грецією, але і з Францією» - підкреслив глава райради.

У Кілійському ліцеї №3 також радо відгукнулися про зустріч: «Приємно бачити наших учнів на високих постах в різних країнах світу!» - написала завуч школи Валерія Філіна.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...