"Батьки вчили мене: "Люби свою країну і будь готовий її захищати" - у ВР оваціями зустріли бійця АТО

"Я - ровесник Конституції і з самого дитинства мріяв стати військовим" - розповів Юрій Закопець.

Виступ Юрія Закопця у Раді зустріли оваціями. Фото: скріншот

У Верховній Раді України оваціями вітали 20-річного молодшого сержанта, учасника антитерористичної операції Юрія Закопця. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня та медаллю "Захиснику Вітчизни" боєць виголосив промову на урочистих зборах в парламенті з нагоди Дня Конституції, передають Патріоти України.

"Я - ровесник Конституції і з самого дитинства мріяв стати військовим. Але ніколи не міг подумати, що стану ним під час війни", - заявив він. Боєць розповів, як батьки підтримали його вибір відправитися на фронт, щоб захищати Україну.

"Батьки вчили мене: "Люби свою країну і будь готовий її захищати"... Вони, і моя бабуся щодня моляться за мене", - з хвилюванням у голосі сказав Юрій.

Військовий закликав політиків "забути про всі дрібні чвари" заради побудови сильної України.

"Ми виконуємо наш конституційний обов'язок (щодо захисту Батьківщини) і сподіваємося, що ви будете нашим надійним тилом". Закопець нагадав депутатам про те, що воїни і їх сім'ї потребують соціального захисту.

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...

Церемонію присвятили всім тваринам, які гинуть, рятуючи людей: В Одесі попрощалися з собакою, якого вбила російська ракета (фото)

субота, 4 травень 2024, 18:40

В Одесі урочисто поховали собаку з кличкою Кєтті, яка загинула внаслідок російського обстрілу міста 29 квітня. Фото з прощання опублікувало 2 травня у Facebook Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, перед...