Бельгійські кондитери спекли найбільший в світі шоколадний еклер (фотофакт)

​Виручка від продажу 6 тисяч шматочків гігантського тістечка піде на благодійні цілі.

У Бельгії виготовили найбільший у світі шоколадний еклер. Фото: Darcis Chocolatier / Facebook.

Кондитери бельгійського міста Верв'є виготовили тістечко еклер, що стало найбільшим в світі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Довжина шоколадного еклера - 676,6 м, його робили більше трьох годин.

"Зробити еклер нескладно, важко працювати з таким його розміром. Знадобилося 750 кг інгредієнтів. Все треба було робити дуже швидко", - розповів ініціатор рекорду Жан-Філіп Дарсіс.

Інгредієнти на загальну суму €1,5 тис. були надані спонсорами. Виручка від продажу 6 тис. шматочків гігантського тістечка піде на благодійні цілі.

Рекорд не ввійде до Книги Гіннесса, оскільки його організатори не подавали необхідну заявку.

Телеканал уточнив, що офіційний рекорд світу з виготовлення найбільшого еклера зберігається за швейцарцями, які виготовили тістечко довжиною 503 м.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...