Без консультацій з Москвою: У Польщі розповіли, куди демонтують радянські пам'ятники

"Немає причин прославляти пам'ятники Червоної армії, яка двічі вторгалася в Польщу і несе відповідальність за військові злочини", - заявив ​віце-президент Національного Інституту національної пам'яті Польщі Павел Укельський.

Польща відмовляється від пам'ятників радянського минулого. Ілюстрація:vesti-ukr.com

Віце-президент Національного Інституту національної пам'яті Польщі Павел Укельський розповів про необхідність демонтажу радянських пам'ятників. Про це повідомляє Eспресо.TV за матеріалами BBC, інформують Патріоти України.

Керівництво Польщі планує демонтувати 229 пам'ятників, створених владою СРСР на території Польщі. Всі пам'ятники будуть виставлені в музеї під відкритим небом. Музей буде знаходитися на території колишньої бази радянських військ біля міста Борне-Суліново, на півночі країни.

"Немає причин прославляти пам'ятники Червоної армії, яка двічі вторгалася в Польщу і несе відповідальність за військові злочини", - заявив Павло Укельський. Рішення про переміщення монументів буде приймати місцеве керівництво.

Згідно з нещодавно прийнятим законом, демонтуванню підлягають всі монументи, крім пам'ятників на могилах радянських солдатів. Віце-президент Інституту пам'яті Укельський запевнив, що Польща й надалі надійно охоронятиме могили радянських солдатів.

Відомо, що дане рішення було прийнято керівництвом Польщі без додаткових консультацій з Москвою.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...