"Без Росії Україна не зможе, якщо ми не з психлікарні", - любий друг Ющенка попереджає (відео)

Екс-міністр транспорту Євген Червоненко заявив, що Україна Росію не переможе. "Вони занадто сильні. І це брехня, коли хтось про це говорить", – сказав політик.

Євген Червоненко. Фото:скрін відео"Усе, що з нами відбувається – це відволікання людей від головних проблем. Від того, що 2013 року бідність складала 12%, а зараз – 60%. Це головне! Я кажу, як менеджер, який звик честю відповідати за свої слова: без Росії по закону ми не зможемо, якщо ми не з психлікарні." Про таке в програмі Zіткнення з Роксаною Руно заявив екс-міністр транспорту, політик Євген Червоненко, передають Патріоти України з посиланням на Zik.

При цьому Червоненко визнав, що Росія є агресором щодо України. "Свого часу я проводив переговори Кучми з Єльциним у 1999-му, а потім переконав Ющенка, хоча був опонент Тарасюк, і інші були проти, що першими з державним візитом ми маємо їхати в Росію. Я сам організував ці переговори, їздив у багажнику. А тепер і я не в’їзний в РФ", – поскаржився екс-міністр.

Однак на переконання Червоненка, українцям треба "переступати образу в ім’я країни". "Треба бути гордим і своєю гордістю, і запитанням: "А чому власне?" вбивати аргументи, коли проти тебе – відвертий шовінізм.

Те, що відбувається у нас, це моя особиста точка зору людини, яка 23 роки на вищих посадах і без прокуратури – нас відволікають від головних проблем, нас розколюють. За прикладом США, Канади, Швейцарії, Ізраїлю треба позбуватися того, що роз’єднує. Нам треба стати монолітними, гордими, і тоді з нами почнуть розмовляти", – вважає екс-міністр.

Червоненко висловив думку, що насамперед останній закон нардепа Миколи Княжицького про українську мову – це справжній "шатун". "Це рука Москви. Щоб порвати нас усіх, викликати супротив", – вважає політик.

Екс-міністр навів економічні факти залежності України від Росії. "Ядерне паливо – на 100% російський "ТВЕЛ". Попробували на "Westinghouse" купувати – ледь Запорізька АЕС не вибухнула. На 100% російські міндобрива у нас. Нам економічно з Європою дорожче співпрацювати. Газ – російський, а не європейський, а на транзиті ми втратили 3 млрд", – посипав фактами Червоненко.

Наостанок екс-міністр транспорту заявив, що Україна Росію не переможе. "Вони занадто сильні. І це брехня, коли хтось про це говорить», – сказав політик.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...