Безпека під загрозою? У Туреччині випустять на волю 3 тис. в'язнів

Причиною називають нестачу місць у в'язницях.

Ілюстрація: scd.ru.rfi.fr

У Туреччині більше трьох тисяч обвинувачених покинуть в'язниці, щоб звільнити місце для інших засуджених. Відповідний указ був підписаний 25 серпня і передбачає негайне звільнення ув'язнених, повідомляють Патріоти України з посиланням на турецькі ЗМІ.

Звільненню на випробувальний термін підлягають ті засуджені, які потрапили до в'язниці не за звинуваченнями в тероризмі, причетності до спроби перевороту або сексуальних злочинах.

На додачу 10 тис. ув'язнених будуть переведені із закритих в'язниць в тюрми відкритого типу.

У серпні минулого року для того, щоб звільнити місця в тюрмах, Туреччина випустила на свободу 38 тис. засуджених за незначні правопорушення.

За інформацією міністерства юстиції Туреччини, в країні налічується 381 в'язниця, 139 з них були побудовані в останні 10 років, а 38 - протягом останнього року. Зараз в Туреччині будують 76 нових в'язниць.

Всього в турецьких в'язницях перебуває понад 200 тис. в'язнів, частина яких через перенаселення змушені спати по змінах.

Нагадаємо, глава МЗС Туреччини зробив несподівану заяву про санкції проти РФ.

Постраждали багато людей: У Черкасах тролейбус наїхав на пішоходів (фото, відео)

середа, 8 травень 2024, 21:44

У Черкасах 8 травня сталася дорожньо-транспортна аварія. Там тролейбус не пропустив автомобіль Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), вдарився, перевернув авто і сам проїхав пів квартала по тротуару. Про це розповіли у поліції Черкаської обла...

Адвокат розповів, скільки в'язнів насправді хочуть воювати

середа, 8 травень 2024, 21:30

На думку адвоката Сергія Старенького, невелика кількість ув'язнених виявить бажання воювати. За різними оцінками, якщо тисячу осіб мобілізують, "то це буде велика кількість". Верховна Рада сьогодні, 8 травня, ухвалила закон про мобілізацію засуджених о...