"Бєлочки" на пенсію: Гройсман анонсував різке скорочення у податковій

Податкову систему чекає серйозне реформування, пообіцяв прем'єр.

Володимир Гройсман. Фото:portal.lviv.ua

Кабінет Міністрів України має намір в 2016 році провести скорочення чисельності співробітників Державної фіскальної служби (ДФС) у рамках реформування податкової системи. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, представляючи план пріоритетних кроків Кабміну на позачерговому засіданні в четвер, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Нам необхідно провести скорочення в Державній фіскальній службі: не має бути у нас 58 тисяч людей, які займаються, як вони запевняють, стягненням податків", - сказав він.

Крім того, уряд сконцентрується на підвищенні відповідальності податкових органів і забезпеченні зрозумілості адміністрування податків.

Прем'єр-міністр відмітив, що ДФС має бути абсолютно сервісною службою, що забезпечує своєчасне відшкодування податку на додану вартість, відсутність подвійних стандартів і нарахування "бездумних" штрафних санкцій по кілька мільйонів, які списуються за хабарі.

За словами Гройсмана, пріоритетним також є реформування митниці: уряд найближчим часом представить зміни системи роботи митниці, її технічне переоснащення.

"Ми наведемо там лад і зробимо все, щоб білий імпортер почував себе абсолютно комфортно, а сірий і чорний мав показники, не сумісні з життям", - наголосив прем'єр.

На думку Гройсмана, подальшому розвитку економіки перешкоджають зарегульованість, непрогнозованість і державний вплив. Зокрема, зміна податків має бути прогнозована для бізнесу: вони не повинні змінюватися щонайменше 3-5 років.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...