Білі ведмеді ледве не з'їли російську заполярну експедицію

Втрачаючи свій ареал проживання, дикі тварини проявляють агресивну поведінку по відношенню до людей

Фото: REUTERS

Група із семи білих ведмедів тероризувала арктичну дослідницьку станцію на острові Потрійний в Карському морі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Associated Press.

П’ятеро науковців, які постійно перебувають на дослідницькій станції, опинились у пастці, коли до цих будівель підійшли звірі. Спершу чоловіки відганяли їх шумом, але з часом тварини ставали все більш агресивними: вони вбили одного з собак та розбили вікна на станції.

Одна ведмедиця була особливо наполегливою, не відходячи з території станції ні вдень, ні вночі. Для того, аби відігнати ведмедів, доводилось навіть кілька разів підіймати в повітря гелікоптер, який є на станції, та використовувати сигнальні факели, таким чином лякаючи тварин.

Міністр природних ресурсів РФ уже дав вказівку своїм підлеглим якомога швидше доставити вченим матеріали та обладнання, які дозволять захистити територію станції від атак диких звірів. Білі ведмеді дуже сильно потерпають від танення полярної криги, втрачаючи свій ареал проживання. Саме тому останнім часом вони демонструють нетипову поведінку, нападаючи на свійських тварин, людей та їх помешкання.

Перша українка, яка піднялася на Еверест, встановила тризуб зі сталі з Азовсталі на 8000-й вершині

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:01

Відома українська альпіністка Ірина Галай розповіла зворушливу історію про те, як вшанувала пам’ять загиблого друга дитинства на російсько-українській війні, коли піднялась на одну з найнебезпечніших гір у світу, передають Патріоти України. «У мене є 5...

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...