Біля берегів Канади північний кит вбив волонтера, що звільнив його з рибальських сітей (фото)

​Канадський рибалка Джо Хаулетт перерізав мотузки і допоміг тварині позбавитися від залишків рибальської снасті, що заважала пірнати і плавати. Звільнений кит підстрибнув і вдарив рятівника.

Гладкий північний кит. Фото: nytimes.com.

У затоці Святого Лаврентія біля берегів Канади північний гладкий кит вбив добровольця, який звільнив його з рибальської мережі, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Канадський рибалка Джо Хаулетт (Joe Howlett) прибув до кита, що заплутався в риболовный сіті, на судні швидкого реагування Міністерства рибальства і океанів Канади. Він перерізав мотузки і допоміг тварині позбавитися від залишків снасті, що заважала пірнати і плавати.

Звільнений кит підстрибнув і вдарив рятівника. В результаті чоловік загинув.Хаулетт кілька років брав участь в діяльності організації, що займається порятунком рідкісних китів. За цей час він звільнив десятки тварин, що заплуталися в сітях. Всього за кілька днів до загибелі він допоміг іншому киту, який потрапив в снасті в тій же частині затоки Святого Лаврентія.

Північні гладкі кити зустрічаються в північних регіонах Атлантичного океану. Довжина цих тварин становить 13-16 метрів, а вага досягає 100 тонн. У світі залишилося не більше 500 особин цього виду.

"Консули мають робити все, але": Чалий вказав на нестиковку з припиненням видачі паспортів військовозобов’язаним українцям за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:28

Тимчасове припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном станом на зараз не є законним. Закон про мобілізацію в Україні, в якому передбачено положення про те, що чоловікам для отримання документів потрібно оновити свої ві...

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...