Біля кордону йшов через замінований ліс: Активіст Ільченко розповів, як утікав від окупантів з Криму

Чоловік зазначив, що через 4 години після його втечі до нього додому вдерлися російські поліцейські і співробітники ФСБ.

Юрій Ільченко. Фото:Ліга.нет

Активіст Юрій Ільченко, затриманий окупантами в Криму, розповів, як втік з полону і перебрався на материкову Україну. Він зазначив, що знаходиться в Україні вже 2 місяці, але в цілях безпеки, поки не вивезли батьків з Криму, не давав прес-конференцій, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

За словами активіста, він 11 місяців був у катівнях окупантів, бо агітував жителів Криму не брати російські паспорти.

Ільченко розповів про своє затримання. За його інформацією, близько 10 людей вломилися в його квартиру, а серед затримуючих була провокатор, яка раніше пропонувала розклеїти листівки в Севастополі нібито від імені "Правого сектора". Обшук тривав 4 години. Окупанти забрали всі комп'ютери, телефони і фотоапарат.

За словами чоловіка, спочатку йому висунули звинувачення за допис в Інтернеті із закликом блокувати Крим, потім - за перепост заяви тодішнього лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша з закликом перекрити подачу газу до Криму.

"Всі допити починали з питань, чому не взяли російські паспорти", - зазначив він.

Активіст розповів, що його посадили в одну камеру з вбивцями і рецидивістами, яким обіцяли зменшити термін, якщо ті змусять його підписати все що скажуть, - що він нібито керував представництвом "Правого сектора" в Криму, готував вибухи пам'ятника Леніну. Також його змушували відмовитися від українського громадянства.

Ільченко розповів, що його відпустили під домашній арешт і одягли "браслет", щоб відстежувати переміщення. За його словами, завдяки тому, що його випустили з СІЗО, він і зміг втекти.

Активіст зазначив, що непомітно вийшов з дому, хоча всюди були встановлені камери спостереження, через деякий час зрізав "браслет". Він йшов пішки через ліс, потім до кордону добирався автостопом. При цьому біля кордону він, за його словами, йшов через замінований ліс.

"Коли дістався до КПП, впав на коліна, поцілував землю і став молитися Богу", - сказав він. На українському кордоні Ільченко коротко розповів свою історію, показав документи з в'язниці окупантів.

Чоловік зазначив, що через 4 години після втечі до нього додому вдерлися російські поліцейські і співробітники ФСБ.

"Найбільше було допомоги не від держави, а від громадських організацій", - додав він.

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...