Зміг зникнути і перетнути кордон: Кримський політв'язень Юрій Ільченко втік до України

Окупанти звинуватили його в тому, що в публікаціях у своєму блозі і соціальних мережах він не визнавав анексію і окупацію Криму Росією і називав війну, яку Росія веде на Сході України, війною.

Юрій Ільченко. Фото:newsader.com

Кримський політв'язень Юрій Ільченко втік на материкову частину України. Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики України на сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

2 липня 2015 року Ільченка затримали співробітники ФСБ і помістили на 11 місяців в СІЗО міста Сімферополь.

"Його звинуватили в тому, що в публікаціях у своєму блозі і соціальних мережах він не визнавав анексію і окупацію Криму Росією і називав війну, яку Росія веде на Сході України, війною.

Юрію інкримінували 280 і 282 статті Кримінального кодексу Російської Федерації - публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності та розпалювання міжнаціональної ненависті або ворожнечі", - кажуть в Мінінформполітики.

В червні 2016 року його звільнили під домашній арешт. "Завтра відбудеться прес-конференція з цієї події", - додали в Мінінформполітики.

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших крахнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд: Що змінилося

неділя, 5 травень 2024, 9:05

Члени військово-лікарської комісії тепер не зможуть на власний розсуд приймати рішення щодо придатності чи непридатності військовозобов'язаного. Відтепер вони повинні керуватися чіткими нормами. Про це йдеться у заяві департаменту охорони здоров'я Міні...