Більше нічого не вміє робити: В Запоріжжі обвинуваченого у хабарництві знову спіймали "на гарячому" (фото)

​Затриманий 6 вересня на хабарі у 250 тисяч гривень екс-працівник обленерго уник арешту, виплативши заставу, і став далі вимагати хабарі.

Обвинуваченого у здирництві знову спіймали на хабарі. Фото: zp.npu.gov.ua.

Співробітники Управління захисту економіки у Запорізькій області Нацполіції викрили групу хабарників, яка складалась з діючих та колишніх працівників обленерго. Вони вимагали від підприємців гроші за погодження технічних умов, проектної документації з подальшим укладанням договорів з підключення до мережі електропостачання будівель, які використовуються у комерційних цілях суб’єктами господарювання. Про це повідомляє Головне управління поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України.

6 вересня під час одержання 250 тисяч гривень неправомірної вигоди двох здирників було затримано. Діючому співробітнику суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, а колишньому - у вигляді арешту з можливістю внесення застави.

Здирник, заплативши 400 тисяч гривень, повернувся до прибуткового бізнесу - стягнення хабарів. Цього разу він вимагав від підприємця 20 тисяч гривень за прискорену процедуру підключення його кіоску до електромережі та подальше оформлення відповідної документації - нібито тільки після сплати грошей підприємець отримає документи.

20 вересня оперативники УЗЕ спільно зі слідчими обласної поліції та прокуратури затримали екс-енергетика у лікарні. У зв'язку із хворобою свого "клієнта", він сам приїхав до нього по хабар.

Треба зазначити, що затриманий вже є підозрюваним у кримінальному провадженні, відкритому за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди. "Будемо сподіватися, що цього разу суд обере правопорушнику більш суворіший запобіжний захід", - зазначає запорізька поліція.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...