Бізнес-партнер Тягнибока: Суд в Австрії засудив українського хіміка до трьох років в'язниці за "ліки від раку"

Василь Новицький свою провину заперечує, заявляючи, що просто "рятував життя людей".

Василь Новицький. Фото:universum.lviv.uaВ Австрії Вищий земельний суд Відня засудив етнічного українця, творця препарату від раку "Україн" Василя Новицького, до трьох років в'язниці, частково умовно. Про це пише kp.ua з посиланням на Австрійське агентство друку, передають Патріоти України.

Професору хімії виповнилося вже 80 років. Новицький свою провину заперечує, заявляючи, що просто "рятував життя людей".

Препарат "Україн" він винайшов в 1978 році і назвав на честь України. Головним дійовим інгредієнтом ліків став чистотіл.

У 2012 році Новицького затримали, заявивши, що "Україн" - фіктивні ліки.

На складі його фірми вилучили 200 тисяч ампул вартістю по два євро кожна. Знайшли там і ампули з простроченим терміном придатності. У 2016 році Земельний суд Відня за кількома кримінальними справами проти професора призначив йому 3,5 роки позбавлення волі. Основною статтею стало - "комерційне шахрайство і торгівля забороненим в Австрії препаратом".

Слід зауважити, що в ЗМІ писали, що Новицький - бізнес-партнер лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, який нібито в мережі сімейних аптек реалізовував "Україн".

Боротьба тривала 10 днів: Легендарний боксер-чемпіон помер після нападу епілепсії за кермом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:22

Колишній чемпіон Великобританії та Європейського союзу з боксу Віллі Лімонд помер у віці 45 років, повідомив його син у соціальних мережах. З Лімондом, який виграв 42 зі своїх 48 боїв на професійному рингу з 1999 по 2023 рік, 6 квітня стався епілептичн...

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...