Блокувальники траси "Київ-Одеса" з Кропивниччини зібралися на протести до столиці (відео)

​Люди намагаються захистити свої права на землю. Причиною протестів стала реєстрація 150 договорів про 10-річну оренду землі Новоархангельської селищної ради на користь однієї київської фірми. Оформлення документів сталося без відома селян.

Блокування дороги на Кропивниччині. Фотоhttp://tsn.ua/

Блокада траси Київ-Одеса на Кропивниччині стала наслідком недовіри селян до місцевої влади та намаганням заявити про існування проблеми для привернення уваги уряду. Вже у вівторок активісти планують пікети в столиці. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Причиною протестів стала реєстрація 150 договорів про 10-річну оренду землі Новоархангельської селищної ради на користь однієї київської фірми. Оформлення документів сталося без відома селян, які називають себе власниками землі.

Транспортній блокаді передував пікет райдержадміністрації з вимогою провести розслідування рішень земельного відділу та обіцянка голови РДА вирішити проблему на найближчій сесії обласної ради. Однак люди цьому не повірили та продовжили протест уже на трасі.

На дорозі за лічені хвилини виросли кілька кілометрові затори, а на узбіччях селяни запалили шини. Протестувальники кажуть, що такі дії – єдиний спосіб заявити про проблему після тижня оббивання порогів на місцевому рівні. У столичній фірмі події на Кіровоградщині ще не коментували, а державний реєстратор твердить, що підстав не засвідчувати угоди в нього не було, адже все оформлено в межах закону.

Натомість учасники акції їдуть до Києва на пікети під міністерство юстиції, а якщо це не принесе результату – обіцяють знову перекривати автошляхи.

Як уже повідомлялося, близько 10:45 мешканці Благовіщенського району, на Кропивниччині повністю перекрили рух на автомобільній дорозі М-05 Київ – Одеса поблизу села Луполово, км 274, шляхом безперервного руху через пішохідний перехід. Так звітували про події в Укравтодорі, пообіцявши додатково повідомити про відновлення руху на цій трасі.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...