Не зраджують традиціям: Бійці батальйону морської піхоти влаштували протест перед президентом через зміну кольору берета (фото)

Група військовослужбовців вийшла на плац і вишикувалася перед главою держави і керівництвом армії в чорних беретах замість нових уборів кольору морської хвилі.

Фото:inforesist.org

Бійці Першого Феодосійського Окремого батальйону морської піхоти (цей батальйон не зрадив присяги і до останнього чинив опір окупантам в Криму, - ред.) виступили проти зміни кольору берета. Про це повідомляє екс-військовослужбовець батальйону, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"Морські піхотинці не зраджують традиціям! Сьогодні в рамках урочистостей в день морської піхоти в Миколаєві відбувалася зміна кольору берета і символіки морської піхоти України. Морські піхотинці 1-ФОБМП відмовилися зраджувати присягу і увійшли в парадний стрій під час урочистостей в своїх українських чорних беретах. Збереження символіки є символом збереження боєздатності і традицій, залишків колективів, які вели і ведуть боротьбу з ворогом, і не тільки в рядах морської піхоти, а й у всіх ЗСУ", - заявив він.

Як стало відомо, група військовослужбовців вийшла на плац і вишикувалася перед президентом і керівництвом армії в чорних беретах. Так вони продемонстрували протест проти нових військових головних уборів.

Один з діючих військовослужбовців в коментарі виданню повідомив подробиці протесту.

"Є кілька причин такого вчинку. Одна з них - погане ставлення до військовослужбовців. Ми проти фасадної реформи в армії. Командування не дорожить особовим складом. Їм все одно, піде людина чи ні. Який у неї бойовий досвід. У них звичайна відмазка - завжди знайдуть нову людину. Це радянський підхід до управління колективами, він не підходить в воєнний час", - каже він.

За його словами, цю проблему намагалися піднімати раніше, але вона ігнорувалася.

"Це питання, якщо і піднімалося, то воно піднімається не вищими чинами, а старшинами і матросами, деякими офіцерами. На протязі декількох місяців ветерани морської піхоти писали листи до військових частин - намагалися вплинути на це питання. Як я розумію, нашому командуванню була команда взагалі замовчувати цю ситуацію і не обговорювати це питання.

І в зв'язку з цим загострювалася обстановка. І ми прийшли до того, що було оголошено цей захід і особовий склад, ветерани прийняли рішення саботувати це красиво, культурно. Ми хотіли показати, що ми не якийсь набрід, у нас є своя думка і ми не суперечимо ніяким наказам нашого командування. Уже почалися погрози "якщо ви так зробите, вас всіх звільнять", - розповідає морпіх.

Також він додав, що їх усіх викликали в частину - зараз туди приїде командування армії.

"Зараз буде розбір польотів у військовій частині. Приїде командувач, міністр. Не знаю чим закінчиться. Це не одноразова акція. Вона не стосується беретів, це комплексна проблема", - додає він.

За словами морпіха даний протест підтримало близько 100 чоловік особового складу батальйону.

"Старшинський, матроський і деякі офіцери нашого батальйону підтримали цю акцію. Командири намагалися перешкодити цьому. У цій акції взяло участь близько 100 осіб", - резюмував він.

За даними джерел видання в батальйоні, частина учасників протесту вчора самовільно покинула розташування частини. Деякі з протестуючих вже не служать у морській піхоті.

У той же час командувач ВМС Ігор Воронченко відмовився коментувати дану ситуацію. Телефон командувача морської піхоти Юрія Содоля не відповідає. Прес-служба ВМС недоступна для коментарів.

Слід нагадати, що протягом останніх декількох місяців в інтернеті розгорілася суперечка з приводу кольору берета морської піхоти. Деякі з морпіхів висловили протест проти зміни чорного кольору берета на колір "морської хвилі". У свою чергу група реформаторів Міноборони на чолі з журналістом Віталієм Гайдукевичем стверджували, що чорний колір берета - радянська спадщина, яку сьогодні носять морські піхотинці Росії. У мережі морпіхів, які виступають проти зміни кольору, ображали і в їх адресу висловлювалися нецензурними словами. Гайдукевич категорично відмовлявся сприймати позицію прихильників чорних беретів.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...