Бо не скрепно: У військкоматі Криму окупанти вимагали від призовника змінити віру

Призовник виявився свідком Єгови.

Ілюстрація:blog.cancaonova.com

В анексованому Криму призовна комісія зажадала від призовника – Свідка Єгови для переходу на альтернативну військову службу відректися від віри. Про це повідомляється на сайті "Свідки Єгови в Росії", передають Патріоти України.

"9 червня 2017 року віруючий, в черговий раз відвідуючи місцевий військовий комісаріат, отримав пропозицію пройти альтернативну цивільну службу (АЦС). Він погодився, додавши, що вже довгий час домагається саме цього. Але потім йому було сказано, що право на проходження АЦС буде надано тільки за умови зречення від своїх релігійних поглядів", - сказано в повідомленні.

У двох повістках від призовника зажадали з'явитися до військкомату "для надання документів про зміну віри". Віруючому не пояснили, в яку саме віру він повинен перейти, а також де отримати такі документи, однак додали, що в разі відмови він піде під суд.

20 квітня суддя Верховного суду Юрій Іванченко за позовом Мін'юсту заборонив Управлінський центр свідків Єгови в Росії, оголосивши його екстремістською організацією. Поза законом опинилися 175 тисяч віруючих. Тепер усіх їх можуть притягти до відповідальності за статтею 282.2 КК (організація діяльності екстремістської організації або участь в ній), яка передбачає до 10 років колонії.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...