Борги українців за житлово-комунальні послуги невпинно зростають

Щомісячні квитанції, які отримує населення України, за житлово-комунальні послуги є майже космічними, адже для 90 відсотків вони непосильний тягар, порівнянно з доходом сім'ї.

Житлово-комунальні платежі українцівНа сьогоднішній день заборгованість населення України за житлово-комунальні послуги перевищує 23 млрд грн, причому за минулий рік вона зросла більш ніж в два рази (на 12,5 млрд грн).

"На кінець грудня 2016 року заборгованість населення за централізоване опалення та гаряче водопостачання становила 9,4 млрд, за газопостачання - 6,4 млрд, за утримання будинків і прибудинкових територій - 2,4 млрд, за централізоване водопостачання - 1,5 млрд, за вивезення побутових відходів - 0,4 млрд, за електроенергію - 3,3 млрд грн. Разом - 23,4 мільярда боргів. Звичайно, ця сума виникла не за рік, але тільки за 2016-й "накопичилося" 12,5 мільярдів, тобто заборгованість зросла більш ніж удвічі написала в статті для «Дзеркала тижня» Юлія Самаєва, повідомляють Патріоти України.

При цьому вона зазначає, що тільки в першому півріччі 2016 року держава через неадекватні норми споживання та субсидій «переплатила» за газ 11 млрд грн.

«Суми порівнянні, різниця лише в тому, що борги населення - це живі гроші, які потрібно витягнути з сімейних бюджетів, а "переплати" держави - це взаємозаліки між постачальниками ... і хто там рахує ці "копійки"», - зазначила Самаєва.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою з 1 травня 2017 року змінено окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...