Боротьба з корупцією: Детективи НАБУ затримали бухгалтера "газової схеми Оніщенка"

Основним завданням даної особи в складі злочинної організації було ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності від імені фіктивних підприємств, які були залучені до злочинної схеми, розповіли у відомстві.

Ілюстрація:www.trubyna.org.ua

У п'ятницю, 1 липня 2016, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали дванадцятого фігуранта в схемі розкрадання газу за договором спільної діяльності з ВАТ "Укргазвидобування". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу НАБУ.

"Основним завданням даної особи в складі злочинної організації було ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності від імені фіктивних підприємств, які були залучені до злочинної схеми.

На даний момент затриманій повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень.

Затриманим раніше 10 підозрюваним у причетності до даної схеми було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Оце так: Україна повідомила Єврораду про частковий відступ від конвенції з прав людини

понеділок, 29 квітень 2024, 10:30

На час воєнного стану військове керівництво України має право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі та примусово вилучати приватне чи комунальне майно для державних потреб в умовах воєнного стану, згідно з оновленим переліком прав і св...