Боротимуться з бандерівцями разом: Вадим Новинський зустрівся з лідером польської опозиції

Новинський поскаржився Гжегожу Схетині на "утиски УПЦ МП" та підпал телеканалу "Інтер"

"Православний опозиціонер" Вадим Новинський. Фото: ipress.ua

5 жовтня у Варшаві відбулася робоча зустріч одіозного нардепа з "Опоблоку" Вадима Новинського, який останнім часом фігурує у деяких справах ГПУ, з головою комітету Сейму з міжнародних справ, лідером опозиційної партії Польщі "Громадянська платформа" Гжегожем Схетиною. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на фейсбук-сторінку Новинського.

Під час зустрічі обговорювалося широке коло питань, пов’язаних із ситуацією в Україні та українсько-польськими відносинами. Гжегож Схетина зазначив, що рівень демократичних свобод в Україні перебуває "на вкрай низькому рівні".

"Такі випадки, як підпал телеканалу Інтер, переслідування представників опозиції, ситуація з утисками Української православної церкви не повинні залишатися непоміченими", - вважає польський парламентарій.

Він також піддав гострій критиці спроби ухвалення закону, який може узаконити рейдерство в церковній сфері. "Ми обговорили питання європейської інтеграції та виконання Мінських домовленостей, у розрізі яких тільки Опозиційний блок є політичною силою, яка послідовно закликає до повного виконання домовленостей всіма учасниками, за що зазнає критики з боку політичних опонентів", - зазначає Вадим Новинський.

Так само депутат повідомляє, що Гжегож Схетина підкреслив важливість дотримання демократичних норм, європейських принципів і необхідність вільного розвитку опозиції. "Він запевнив, що уважно стежитиме за ситуацією в Україні і буде всіляко підтримувати демократичні процеси. Я впевнений у продовженні широкого діалогу між Польщею та Україною на різних рівнях", - підсумував політик.

Влада вперто просуває принцип "війна для бідних": У Кабміні все ще прагнуть дати бронь чоловікам із доходом вище 35 000 грн на місяць, – Гончаренко

вівторок, 30 квітень 2024, 16:30

У Кабінеті міністрів України досі не відмовилися від ідеї ввести бронювання для українців, чия зарплата перевищує 35 тис. гривень. Ініціативу просуває прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Про це розповів народний депутат Олексій Гончаренко з псиланням на вла...

В Підмосков'ї чергова потужна пожежа (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 16:17

Підприємство з виробництва пластикових труб загорілось у місті Раменське під Москвою. Площа пожежі складає 2000 квадратних метрів. Про це повідомляє російський провладний Telegram-канал Mash у вівторок, 30 квітня. . Інші російські ЗМІ уточнують, що м...