Борщ, гопак і вишиванки: На зміну російській "Новій хвилі" у Юрмалу прийшов фестиваль Made in Ukraine (фото, відео)

Познайомити балтійців з Україною вирішили актори Студії "Квартал 95". Тепер українські артисти вже міркують над тим, аби їздити до Латвії щороку.

У Юрмалі триває фестиваль Made in Ukraine. Фото:http://tsn.ua/

На чотири дні курортна Юрмала перетворилася на шматочок України. Про нашу державу тут нагадують прапори, вишиванки та українські пісні. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України. Латвійців навчають танцювати гопак, частують салом і борщем, продають сувеніри та народний одяг. "Такі приємні люди – ми, якщо чесно, трошки в шоці", - ділиться враженнями дизайнер з Латвії Ірина Підліпська.

Познайомити балтійців з Україною вирішили актори Студії "Квартал 95". Фестиваль Made in Ukraine зібрав не лише народних умільців, а й цілий десант артистів. Гурти "Дзідзьо" та ТІК, Ольга Полякова, Потап без Насті, яка зламала ногу, та Тіна Кароль, для якої Юрмала – особливе місто. Сцена концертного залу "Дзінтарі" 10 років тому стала для співачки стартом у кар'єрі.

"Ви знаєте, десь, якщо тут подивитись, то навіть відбиток праски можна побачити. Це саме той піджак, і для мене це сьогодні таке ностальжі. Я приїхала до Юрмали і відчувала навіть той мандраж. От як болі бувають, так оце фантомний мандраж", - зізналася Тіна Кароль.

У залі – аншлаг. Ціни на "Вечірній квартал" від 20 до 250 євро людей не лякають. Глядачі кажуть, побачення з Україною того варте. "Ми кожен рік в Україну їздимо. Одеса – наш другий дім. Любимо в першу чергу людей, ось ця широка душа, ці столи, ця відкритість, ця відвертість, ці вічно сяючі очі задоволені", - каже родина з Риги.

Для приїжджих відпочинок – для місцевих заробіток. Ціни на проживання у курортній Юрмалі, кажуть власники готелів, підскочити не встигли – вони в діапазоні від 100 до 1000 євро за добу. І, бідкаються, дарма, бо всі вони на ці чотири дні переповнені туристами.

Такого, кажуть юрмальці, тут не було вже два роки – відколи російська "Нова хвиля" перебралася з Латвії до Росії. Українські артисти кажуть – готові росіян замінити.

"Ну, така, трошки холодна публіка – не знають пісень. Ну, нічого. Привчимо", - каже співачка Ольга Полякова. Made in Ukraine у Юрмалі триватиме ще два дні. Організатори обіцяють багато пісень та сміху. А наші глядачі невдовзі побачать аж три відеоверсії цього фестивалю.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...