Британські вчені знайшли спосіб заряджати телефони за допомогою відходів життєдіяльності людини

Спеціальні мікроорганізми можуть харчуватися елементами в стічних водах і сечі і виробляти електрони.

Британські вчені винайшли спосіб заряджати телефони за допомогою сечі. Фото: НТВ.

У британській компанії Bristol Robotics Lab винайшли спосіб використовувати сечу для отримання енергії. Зокрема, таким чином можливо заряджати телефони, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Перетворити відходи людської життєдіяльності в електрику дозволяє незвичайний пристрій з декількох циліндрів. Вони наповнені спеціальними мікроорганізмами, які харчуються елементами в стічних водах і сечі. Споживаючи відходи, мікроби виробляють електрони, а ті, в свою чергу, стають джерелом для отримання електрики.

Як зазначив дослідник Янніс Іеропоулус, дані мікроорганізми буквально «пожирають відходи, як ніби це їхня улюблена страва».

У кожен пристрій поміщається до двох літрів сечі. З цього обсягу мікроби виробляють 30-40 міліватт. Поки такий обсяг електроенергії досить малий, проте незабаром від подібного пристрою можна буде заряджати телефони, ноутбуки та інші гаджети. Також воно може послужити харчуванням для джерел світла малої потужності.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...